Gegratineerde haaskarbonade met kaaskorstje

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Wrijf de karbonades in met zout en peper. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de karbonades aan beide kanten in circa 6 minuten bruin en gaar. Verwarm de ovengrill voor. Vermeng ondertussen de kaas met de kruiden. Neem de karbonades uit de pan en leg ze op een bakplaat. Verdeel het kaasmengsel over de karbonades en zet ze een paar minuten onder de grill. Laat de kaas smelten en een beetje bruin worden. Lekker met groene groenten.

Bron: KmdK 08-2008

Ingrediënten

4 haaskarbonades
zout en versgemalen peper
2 el boter
75 g geraspte belegen kaas
1 el platte peterselie, fijngehakt
1 el salie, fijngehakt
1 tl rozemarijn, fijngehakt

Keukengerei

Koekenpan