Verse rookworst met boerenkoolstamppot

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de worsten volgens de aanwijzingen van de slager in 20 minuten.

Stap 2
Kook ondertussen in een grote pan de aardappels in ruim water met zout gaar, voeg de laatste 5 minuten de gesneden kool toe. De kool moet fris groen blijven en niet te gaar worden zodat alle vitamines bewaard blijven. Giet alles af in een vergiet, doe terug in de pan, voeg boter en melk of bouillon toe en stamp tot een grove stamppot. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3
Verwarm tijdens het koken van de aardappels de olie in een koekenpan. Doe de uiringen en bloem in een plastic zakje en schud goed door. Haal de overtollige bloem van de uiringen af en bak ze in de olie bruin en krokant. Serveer de boerenkool met stukken worst en uiringen. Lekker met grove mosterd of piccalilly.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 2

Ingrediënten

2 verse rookworsten
700 g kruimige aardappels, geschild en in blokjes
zout en peper
300 g panklare boerenkool
50 g boter
1 dl warme melk
of groentebouillon
3 zonnebloemolie
1 grote ui in ringen van 0,5 cm
1 el. bloem

Keukengerei

Steelpan Kookpan Vergiet Koekenpan