Aardappelsalade met venkel en gestoomde kalkoen

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de aardappels in hun schil gaar in circa 20 minuten. Laat ze afkoelen.
Breng een laagje water aan de kook in de (stoom) pan. Wrijf de kalkoenfilet in met zout, peper en korianderpoeder. Leg de kalkoenfilet in het stoommandje of vergiet en zet hem op de pan. Het water mag de vergiet niet raken! Laat de kalkoenfilet goed afgedekt in circa 10 tot 12 minuten gaar stomen.

Stap 2
Pel ondertussen de aardappels en snijd ze in plakjes. Snijd het groen van de venkel af en bewaar tot later. Veeg de venkel schoon en snijd de knol in kwarten. Snijd de kwarten in flinterdunne plakjes. Roer een sausje van de mayonaise en kwark en breng op smaak met citroensap naar smaak en zout en peper. Schep het sausje voorzichtig door de aardappel en venkelplakjes. Snijd de kalkoenfilet in plakjes. Schep wat aardappelsalade op 4 borden en leg er wat plakjes kalkoen bij.

Bron: Koken met de Keurslager nr 02-2007

Ingrediënten

500 g kalkoenfilet
400 g vastkokende aardappels, bijv. lady cristl of roseval
zout en witte peper
1 mespunt korianderpoeder
1 grote venkelknol met groen
3 el goede mayonaise
1 el kwark of yoghurt
sap van halve citroen

Keukengerei

kookpan stoommandje of vergiet