Amuse van coquille en gemarineerde komkommer

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

hak het coquillevlees met het mes fijn en breng op smaak met een beetje limoenrasp en zout en peper. Zet koud weg.Schil de komkommer en schaaf er linten van. Leg de linten op een bord en giet er het liemonsap en de gembersiroop over. Draai er een snuf chilipeper over en dek af. Zet koud weg. Leg op elk bordje een paar krullen van de linten komkommer. Maak vier gelijke porties van de coquilletartaar met bijvoorbeeld twee lepels of een bakringetje. Leg de coquilletartaar op de komkommer en garneer met een krul flinterdunne Parmaham.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2007

Ingrediënten

2 plakjes dungesneden Parmaham, gehalveerd
8 verse coquillenoten (het witte vlees uit de coquilleschelp is los te verkrijgen of te bestellen bij de visboer)
rasp en sap van een limoen
zout en versgemalen peper
1/2 komkommer
1 el gembersiroop
snuf chilipepervlokken

Keukengerei

rasp dunschiller