Ananas met pistacheijs en groene suiker

  • 6 personen
  • Zeer makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de boven- en de onderkant van de ananas, zet hem rechtop en schil hem van boven naar beneden. Neem daarbij de bruine ?ogen? mee. Snijd de ananas in de lengte in vieren, verwijder de harde kern en snijd de parten in blokjes. Rasp de schil van de afgeborstelde limoen en pers het sap uit. Schep het limoensap door de ananasblokjes.

Stap 2
Hak de blaadjes van de munt of de citroenmelisse kort voor het serveren fijn en schep er de suiker en de limoenrasp door.

Stap 3
Schep de ananasblokjes in glazen coupes, schep er een bol pistacheijs bij en bestrooi met de groene suiker. Serveer meteen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 10

Ingrediënten

1 verse ananas
1 limoen
1 bosje munt of citroenmelisse
3 eetl. suiker
pistacheijs

Keukengerei

Rasp Citruspers Glazen ijscoupes