Antilliaanse spareribs

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Internationaal
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bestrooi de spareribs met peper. Verwarm de olie en de boter en bak de krabbetjes rondom bruin. Voeg citroensap en bouillon toe en stoof zachtjes 20 minuten. Giet ze af en dep ze droog.

Stap 2
Meng de tomatenpuree met de geperste knoflook en de andere ingredi?nten.

Stap 3
Bestrijk de spareribs met een beetje tomatenglazuur en rooster ze zachtjes onder af en toe keren in 10-15 minuten goudbruin. Strijk er regelmatig glazuur over zodat ze lekker glimmen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 5

Ingrediënten

1,5 kg spareribs, gesneden in stukken van 3 ribbetjes
versgemalen peper
2 eetl. zonnebloemolie
25 gram boter
3 eetl. citroensap
1 lt bouillon (van tablet)
Voor de tomatenglazuur:
2 eetl. tomatenpuree
2 teentjes knoflook
1 eetl. worchestersaus
4 eetl. honing of schenksiroop
1/4 theel. cayennepeper
peper en zout
2 eetl. azijn

Keukengerei

Braadpan Kom