Een halve dag tot een paar uur van tevoren: klop voor de marinade alle ingredi?nten goed door en laat staan tot later. Verwarm de olie en bak de plakken courgette en paprikareken steeds in porties om en om bruin en leg op een schaal. Bak de sjalotten in de overgebleven olie op zacht vuur zacht en bruin. Schep ze bij de groenten op de schaal en bak de tomaatjes aan de tros in het overgebleven vet tot ze een beetje openknappen. Leg deze ook bij de greonten en giet de marinade erover. Dek af en laat buiten de koelkast afkoelen.
Rooster de pijnboompitten lichtbruin en maal ze samen met de rest van de ingredi?nten voor de humus tot een smeu?ge pasta. Breng verder op smaak met zout en peper en eventueel wat meer citroensap of olie. Schik alle groenten, vleeswaren en kaas op een grote schaal en serveer de olijven, de humus en het foccaciabrood er apart bij.
100 g spinata romana
100 g Parmaham
50 g zachte geitenkaas
50 g blue stilton
100 g kleine zwarte olijven op olie
focacciabrood, in repen
Voor de marinade:
3 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 tl oregano
1 teentje knoflook, geperst
zout en peper
Voor de groenten:
2 ? 3 el olijfolie
1/2 courgette, in ronde plakken
1 rode paprika, in repen
4 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
200 g cherrytrostomaten
Voor de humus:
25 g pijnboompitten
2 el bladpeterselie
2 teentjes knoflook
4 el olijfolie
2 el tahini
1 blik kikkererwten, gespoeld
4 el water
1 el citroensap
zout en peper