Asperges met beenham, nieuwe aardappel en botersaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Breng water met zout aan de kook. Zet de aardappeltjes op met water en zout en kook ze in circa 20 minuten gaar. Schil ondertussen de asperges met een dunschiller van het kopje naar beneden en snijd de onderste 2 centimeter af. Bind de asperges samen met een stukje keukentouw en zet rechtop in het water maar zo dat de kopjes boven het water uitsteken. Schep anders wat water weg of voeg wat toe. Kook ze in circa 20 minuten gaar. Hak de eieren grof en vermeng ze met de peterselie. Laat de boter smelten maar niet verkleuren in een klein pannetje. Leg de aardappels, asperges en ham op een schaal en schep er de gehakte eieren over. Giet de botersaus eroverheen of geef die er apart bij.

Bron: KmdK, 05-2008

Ingrediënten

300 g beenham
1 ? 1,5 kg Hollandse asperges
500 g kleine Opperdoezer ronde of andere nieuwe aardappels
zout en versgemalen peper
4 eieren, hardgekookt
3 el bladpeterselie, fijngehakt
100 g boter

Keukengerei

Kookpan (Asperge)kookpan (hoog)