Asperges met ham en roerei

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Schil de asperges van de kop naar beneden en snijd het onderste harde stukje een paar centimeter af. Kook de asperges in kokend water met zout in 10-15 minuten beetgaar (de juiste kooktijd is afhankelijk van de dikte en de versheid). Schep ze uit de pan en laat ze op een schone keukendoek uitlekken.
Stap 2
Klop de eieren in een kom los met de room of de melk en wat zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en giet het eimengsel in de pan. Blijf het op middelhoog vuur met een houten lepel regelmatig omscheppen tot het bijna is gestold.
Stap 3
Verdeel de asperges, de ham en het roerei over voorverwarmde borden. Garneer desgewenst met peterselie of sprieten bieslook. Geef er, als het een lunchgerecht betreft, geroosterd witbrood en boter bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 5

Ingrediënten

250 g gekookte achterham in dikke plakken?
1 kg asperges
3 eieren
3 eetl. room of melk
zout en versgemalen peper
20 g boter
desgewenst peterselie
of sprieten bieslook

Keukengerei

Dunschiller Kookpan Kom Koekenpan