Auberginesalade met geitenkaas en gebraden kipfilet

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in dunne plakken en bestrijk ze aan een kant met een kwastje olie.

Leg ze met de geoliede kant op de barbecue of grill tot ze bruin zijn. Bestrijk ondertussen de andere kant die boven ligt nu met olie, draai ze om en gril de andere kant bruin.

Snijd de plakken in repen en doe ze in een schaal. Bestrooi ze met zout en peper.

Voeg de blokjes kipfilet, de halve kerstomaatjes, geitenkaas, basilicum en kappertjes toe en giet er nog twee eetlepels olijfolie over.

Laat de salade buiten de koelkast op smaak komen.

Bron: Proef 4 2014

Ingrediënten

1 plak gebraden kipfilet van 150 g, in blokjes
1 doosje kerstomaatjes, gehalveerd
2 aubergines
4 eetlepels olijfolie
Zout en peper uit de molen
75 g zachte geitenkaas
Handje verse basilicum
2 eetlepels kappertjes