Baguet spek-appel

  • 4 personen
  • Tussengerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

1. Rooster de baguette of bak deze af volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd elke helft in tweeën.
2. Snijd het vlees in repen en bestrooi
deze met wat zout. Verwarm de olijfolie in een koekenpan
en bak de spekrepen krokant.
3. Meng de appelmoes, cayennepeper, het
citroensap en de helft van de munt. Besmeer
hiermee het brood. Snijd de appel
in dunne schijfjes en leg deze over de appelmoes.
4. Verdeel de spekreepjes over het brood
en bestrooi ze tot slot met de rest van de munt en de rucola.

Bron: keurslager.nl

Ingrediënten

- 300 g magere speklappen,zonder zwoerd
- 1 baguette, in de lengte gehalveerd
- 200 g appelmoes
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g rucola
- Half bosje munt, de blaadjes fijngesneden
- 1 Granny Smith
- Sap van 1 citroen
- 1 theelepel cayennepeper

Keukengerei

Citroen uitgeperst? Gooi ‘m niet weg: de rasp kun je nog prima gebruiken,