Beenhamwrap met sinaasappel

  • 8 personen
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

1. Rasp de schil van de sinaasappels. Pers er
één uit en haal bij de andere de partjes eruit en
het vliesje eraf.
2. Meng de rasp, sap, marmelade en Grand
Marnier met de basterdsuiker tot de suiker is
opgelost. Leg de beenham in een ovenschaal,
schenk het mengsel erover en dek de schaal af.
Laat het vlees tenminste 2 uur in de koelkast
marineren.
3. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Zet de ovenschaal onafgedekt in de oven en
braad het vlees in ongeveer 45 minuten gaar
tot een kerntemperatuur van 56 graden.
Bedruip
het regelmatig met de marinade.
4. Haal het vlees uit de oven en laat het 5 minuten
in aluminiumfolie rusten. Snijd het vlees
vervolgens in plakken.
5. Verwarm de wraps. Beleg ze met wat sla,
beenham, een scheutje marinade en de
sinaasappelpartjes.
Vouw de wraps half dicht.

Bron: Keurslager.nl

Ingrediënten

- 500 g beenham, ongegaard
- 2 sinaasappels, gewassen
- 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
- 8 wraps
- 1 borrelglaasje Grand Marnier
- 100 g donkerbruine basterdsuiker
- 100 g ijsbergsla, in reepjes

Keukengerei

Oven