Bieflapjes in sinaasappel-honingmarinade

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Steek de barbecue aan. Rasp de schil weg van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het sap met sinaasappelrasp, knoflook, paprikapoeder, honing, 1 eetlepel olie en peper en zout.

Schep dit om met de bieflapjes en laat het vlees minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.

Bestrijk het vlees rondom met 1 eetlepel olie en rooster het boven het vuur in 2 minuten rondom bruin.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten

4 bieflapjes of runder minute steaks
1 sinaasappel, schoongeboend
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels vloeibare honing
Olijfolie
Peper en zout