Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit de olie in de wok of een grote koekenpan en roerbak de biefreepjes tot ze beginnen te? kleuren. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Doe de kokosmelk, de pindakaas, de sojasaus, de sambal, het citroensap en de gembersiroop in de pan en roer tot het een gladde saus is. Breng aan de kook en laat een paar minuten koken tot de saus de gewenste dikte heeft.
Stap 2
Schep de biefreepjes met het uitgelopen vocht door de saus en laat kort doorwarmen. Breng zonodig verder op smaak met wat zout en/of peper. Bestrooi voor het serveren met de koriander.
Lekker met rijst en komkommersalade. Of met gebakken banaan of roergebakken witlof.
600 g bieflappen, in reepjes gesneden
3 eetl. arachideolie
1 klein blikje kokosmelk (ca. 150 g)
2 eetl. (grove) pindakaas
2 eetl. sojasaus
1-2 theel. sambal oelek
1 eetl. citroen- of limoensap
1 eetl. gembersiroop
zout en versgemalen peper
2 eetl. korianderblad
Wok of grote koekenpan Schuimspaan