Biefstuk met champignons

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Snijd de champignons in niet te dunne plakjes of halveer ze. Snipper de ui.

Stap 2
Zet een koekenpan met een dikke bodem op hoog vuur en laat heet worden. Doe de helft van de braadboter in de pan en laat de biefstukken aan beide kanten een paar minuten bakken tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben. Schep ze op een voorverwarmd bord, bestrooi ze met wat zout en peper en laat ze op een warme plaats rusten.

Stap 3
Doe de resterende braadboter in de pan en laat de hampignons, de ui en de tijm omscheppend bakken tot de champignons beginnen te kleuren. Blus af met de room, roer er de mosterd door en breng op smaak met zout en peper. Schep de biefstukken op de borden, roer het uitgelopen vleesvocht van de biefstukken door de saus en schep de champignonsaus over het vlees. Lekker met zowel brood, aardappelpuree, gefrituurde aardappelen als met rijst of pasta.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 2

Ingrediënten

2 biefstukken van circa 125 gram per stuk
1 doosje kastanjechampignons
1 kleine ui
40 gram braadboter
zout en versgemalen peper
1 dl kookroom
1 theel. verse of 1/2 theel. gedroogde tijm
1-2 theel. grove mosterd

Keukengerei

Koekenpan