Biefstuk met gestoofde prei

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Verwijder het lelijke buitenblad van de preistelen en snijd het lichtgekleurde deel van de prei in schuine stukken van circa 5 cm lang. Doe de boter en de wijn in een pan waar de stukken prei naast elkaar in passen en roer er het bouillonpoeder, de dragon en wat peper door. Leg de stukken prei in de pan en giet er zoveel water bij dat ze tot de helft onder staan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de prei met het deksel op de pan circa 10 minuten zachtjes stoven (de juiste tijd is afhankelijk van de dikte van de prei). Controleer met een prikker of een vork of de prei gaar is. Neem de stukken prei uit de pan en houd ze afgedekt warm. Draai het vuur hoog en laat het stoofvocht inkoken tot er nog een paar lepels over zijn. Warm de stukken prei nog kort door in het ingekookte vocht.
Stap 3
Bak intussen de biefstukken op de gebruikelijke manier in de hete braadboter tot de gewenste graad van gaarheid. Bestrooi ze met wat zout en peper en serveer ze met de gestoofde prei.
Lekker met gebakken aardappeltjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 5

Ingrediënten

2 biefstukken?
25 g braadboter
zout en versgemalen peper
Voor de gestoofde prei:
2 stelen prei
25 g boter
1 glas droge witte wijn
1 theel. bouillonpoeder
1/2 theel. gedroogde dragon
versgemalen peper

Keukengerei

Braadpan Koekenpan