Biefstuk met knapperige uienringen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Snijd de gepelde uien in dikke plakken en maak de ringen los. Leg ze in een schaal en overgiet ze met de melk waar wat zout en tabasco door is geroerd. Laat een half uurtje rusten.

Stap 2
Verhit de braadboter in een grote koekenpan en bak de biefstukken tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben. Bestrooi ze met wat zout en peper en laat ze afgedekt rusten tot de uienringen gefrituurd zijn.

Stap 3
Verhit de olie tot er lichte damp afkomt. Laat de uienringen uitlekken en haal ze door het ma?smeel of de bloem zodat ze er rondom mee bedekt zijn. Frituur ze met niet teveel tegelijk in circa 2 minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Schep de uienringen op de biefstukken.

Lekker met rijst of gebakken aardappelen en groenten naar keuze.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 9

Ingrediënten

4 biefstukken van ca. 150 g per stuk
40 g braadboter
zout en versgemalen peper
Voor de uienringen:

2 grote uien
1/4 l melk
zout
paar druppels tabasco
150 g grof ma?smeel (polenta) of gewone tarwebloem
olie om te frituren

Keukengerei

Schaal Koekenpan