Biefstuk met mosterdmarinade

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Vraag uw Keurslager de biefstukken iets plat te slaan, omdat ze anders door de suiker in de marinade zullen verbranden voor ze ros? zijn. Roer de opgenoemde ingredi?nten voor de marinade in een kom door elkaar. Bestrijk een van de biefstukken met de marinade en leg met de bestreken kant naar beneden in een passende glazen schaal. Bestrijk de bovenkant van de biefstuk met de marinade en leg er de tweede biefstuk op. Maak zo een stapeltje van de biefstukken die aan beide kanten met de marinade zijn bestreken. Laat afgedekt marineren. Keer het stapeltje een keer om.
Stap 2
Rooster de biefstukken boven hoog vuur in circa 5 minuten van buiten en bruin en ros? van binnen. Keer ze op de helft van de tijd om en bestrijk ze voor ze worden omgekeerd met de marinade. Bestrooi ze met wat zout en laat ze losjes afgedekt een paar minuten rusten voor ze worden aangesneden. Serveer met knoflookmayonaise en knapperig stokbrood of ciabatta.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 5

Ingrediënten

4 kogelbiefstukken van circa 150 g per stuk
zout knoflookmayonaise om er bij te serveren
Voor de marinade: 2 eetl. rode wijnazijn
2 eetl. honing
2 eetl. grove of gladde mosterd
2 eetl. olijfolie scheutje tabasco

Keukengerei

Kom Glazen schaal