Biefstuk Stroganoff

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Ontvel de tomaatjes, snijd de paprika en ui in mooie reepjes. Snijd het wit van de bosui in kleine stukjes en snijd het groen in ringetjes en bewaar dit.

Maak de marinade: kook alle ingredienten op in een pan en laat daarna 15 minuten rusten van het fornuis af. Voeg de ui toe en breng het geheel aan de kook. Na 2 minuten de paprika toevoegen. neem de pan van het vuur en voeg de tomaatjes en bosui toe. Zet de marinade minimaal een uur in de koelkast.

Bak de krieltjes op laag vuur met olijfolie, knoflook en rozemarijn.

Bestrooi de biefstukken met peper en zout. Bak ze om en om aan in de boter en gaar ze zover u zelf lekker vindt.

Bewaar de boter in de pan en voeg hieraan de tomatenpuree toe. Blus de saus af met de wodka en flambeer. Voeg de jus toe en laat het geheel een minuut doorkoken. Breng op smaak met de cayennepeper en zout.

Voeg de fijngehakte dragon en de bosuiringetjes toe aan de saus en breng aan de kook. Voeg de zure room toe, maar roer deze niet helemaal door de saus.

Warm de marinade op en haal de groenten eruit. Laat ze goed uitlekken.

Leg de biefstuk op een bord en serveer hierop de groenten. Leg de krieltjes ernaast en schep de saus eroverheen.

Bron: Proef 1 2013

Ingrediënten

4 biefstukken
boter
16 cherrytomaatjes
1 rode paprika
1 rode ui
4 bosuitjes
12 rozevalkrieltjes
Olijfolie
Rozemarijn
2 knoflookteentjes

Voor de marinade
200 g water
150 g suiker
50 g gembernat
1 stengel citroengras
2 takjes dragon
100 g rode wijnazijn
snufje zout

Voor de saus
2 eetlepels zure room
fijngehakte dragon
2 theelepels tomatenpuree
mespuntje cayennepeper
200 ml jus
ringetjes van het groen van de bosui
borrelglaasje wodka