Bietensalade met zoete ui en gekookte ham

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de krieltjes doormidden en bak ze zachtjes met de oregano gaar in de olijfolie. Haal ondertussen de schil van de bieten en snijd ze in dunne partjes. Leg de bietenpartjes nog even in de pan bij de krieltjes en draai het vuur uit. Het gaat erom dat ze lauw worden en daardoor meer smaak krijgen.

Stap 2
Snijd de ui in dunne ringen en maak een sausje van de balsamicoazijn, mayonaise en mosterd. Doe de kriel, biet en uiringen in een kom, giet de saus erover en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. Leg op elk bord een bergje bietensalade en verdeel de ham erbij, strooi er wat bietenloof of waterkersblaadjes over.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 4

Ingrediënten

250 g gekookte ham, in brede repen
200 g ongeschilde krieltjes
2 takjes verse oregano, alleen de blaadjes
2 el. olijfolie
200 g gekookte bieten
1 grote zoete ui
3 el. balsamicoazijn
2 el. mayonaise
1 tl. scherpe mosterd
peper en zout uit de molen
een handje bietenloof of waterkers

Keukengerei

Koekenpan Kom