Bleu d’ Auvergne met notenbrood

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Klop de gist in een kommetje met de honing en een paar eetlepels warm water tot een papje en laat even staan. Doe al het meel, kaneel, zout en de rest van het water in een kom en roer door elkaar. Giet het gistpapje erbij en kneed tot een deeg. Blijf minstens 5 minuten stevig kneden tot het deeg soepel wordt en voeg dan de rozijnen, krenten en hazelnoten toe. Kneed alles nog een paar minuten goed door. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Laat het deeg een half uur afgedekt rijzen en kneed het nogmaals goed door. Kneed het deeg in een langwerpige vorm en bak het op de bakplaat eerst 10 minuten. Temper de oven naar 200 graden Celsius en bak het brood nog 20 ? 30 minuten. Als het broodje hol klinkt als je er met een mes op tikt, is het gaar. Snijd per persoon een paar plakjes brood af en serveer dit met een stukje kaas en eventueel wat gedroogde vijgen en dadels.

Bron: Koken met de Keurslager nr 08-2007

Ingrediënten

1 zakje gist van 7 g
1 el honing
3 dl handwarm water
250 g volkorenmeel
150 g ma?smeel
mespunt kaneelpoeder
1 tl zout
50 g blanke rozijnen
50 g krenten
50 g hazelnoten
200 g Bleu d'Auvergne

Keukengerei

kom langwerpige vorm (cakevorm)