Bloemkoolveloute

  • 4 personen
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Leg het ontbijtspek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de plakjes spek uit in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen en kruimel het spek tussen de vingers niet te klein.

Kook de bloemkoolroosjes gaar in 15 tot 20 minuten, giet ze af en bewaar het kookvocht. Pureer de roosjes met 5 dl kookvocht en roer er vervolgens de boter en kookroom doorheen.

Breng de velouté op smaak met peper, zout en versgemalen nootmuskaat.

Schep de soep in koppen en garneer het geheel met de apple blossom en gecruncht spek.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten

50 g plakjes ontbijtspek
1 bloemkool, de roosjes
20 g roomboter
150 ml kookroom light
Versgeraspte nootmuskaat
Een doosje (16 g) apple blossom
Peper en zout