Borstsj

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe het vlees met de laurierblaadjes
en de kruidnageltjes in een pan en
breng met 1 liter water aan de kook.
Draai het vuur laag en laat met het
deksel op de pan 1 uur zachtjes
trekken. Snijd intussen de geschilde
bieten in blokjes. Controleer de kool
op dikke nerven en snijd het blad in
reepjes. Snijd de geschilde aardappelen
in blokjes en snipper de uien grof.

Stap 2
Verhit de olie in een grote pan
en laat de ui omscheppend fruiten
tot ze begint te kleuren. Giet de
bouillon met het vlees in de pan
(verwijder zo mogelijk de laurierblaadjes
en de kruidnageltjes). Doe de kool,
de aardappelblokjes en de bietjes in
de pan, breng aan de kook, draai het
vuur laag en laat circa 15 minuten
zachtjes koken tot de aardappelblokjes
gaar zijn. Breng de soep op smaak
met een scheutje citroensap of azijn
en wat zout en peper.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 2

Ingrediënten

500 gram runderpoulet
2 laurierblaadjes
2 kruidnageltjes
500 gram gekookte bietjes
200 gram gesn. savooiekool
2 grote aardappelen
2 uien
3 eetl. olie
scheutje citroensap of azijn
zout en versgemalen peper
4 eetl. dikke yoghurt of
zure room

Keukengerei

Soeppan Kookpan