Bospaddestoelensoep

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Tussengerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm twee eetlepels boter in een soeppan en fruit hierin de ui lichtbruin. Snijd de paddestoelen in plakjes, bestrooi ze met zout en peper en bak ze een minuut mee. Haal alles uit de pan en bewaar tot later.

Stap 2
Verwarm de rest van de boter en roer de bloem er met een garde door tot die van de bodem loskomt. Giet de warme bouillon er beetje bij beetje bij en laat de gebonden soep op middelhoog vuur aan de kook komen. Voeg de paddestoelen en room toe en laat alles nog 3 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en peper en roer er op het laatste moment de peterselie door.

Bron: Koken met de Keurslager nr 9-2006

Ingrediënten

4 el boter
1 ui, gesnipperd
200 g gemengde paddestoelen, schoongeveegd
zout en peper
3 el bloem
3/4 l warme kippenbouillon van tablet
4 el kookroom
2 el peterselie, fijngehakt

Keukengerei

kookpan