Braziliaanse biefstuk

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de biefstukjes naast elkaar op het werkvlak. Bestrooi ze met wat zout, peper en paprikapoeder. Snijd de gepelde knoflookteentjes in dunne plakjes en verdeel ze over de biefstuk. Bestrijk de biefstukjes dun met olie en leg ze op elkaar. Laat circa 20 minuten rusten om de smaken goed te laten intrekken.

Stap 2
Haal de biefstukjes van elkaar en verwijder de knoflook, omdat die bij het bakken zou verbranden en een bittere smaak geeft. Zet 2 koekenpannen op het vuur. Verhit in de ene pan de boter en bak daarin de eieren. Bestrooi ze met wat zout, peper en paprikapoeder. Laat de tweede koekenpan goed heet worden en bak daarin de biefstukjes om en om op hoog vuur tot ze kleur hebben. Leg twee biefstukjes op elkaar op een bord en schep er een gebakken ei op. Lekker met gebakken aardappelen of frieten en groenten naar keuze.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 7

Ingrediënten

4 dunne biefstukjes van circa 75 gram per stuk
zout en versgemalen peper
paprikapoeder
2 teentjes knoflook
2 eetl. olie
20 gram boter
2 eieren

Keukengerei

Schaal Koekenpan