Broodje hamburger met jalapeno- remouladesaus

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Tussendoortje
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de steeltjes van de salie en maal deze, samen met de gepelde knoflook en de geschilde gember, in de keukenmachine tot een puree.

Meng het gehakt met de saliepuree en breng verder op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Kneed alles goed door elkaar tot een egaal geheel en vorm er vier hamburgers van.

Verhit de olijfolie in een pan en bak de burgers aan weerszijden goudbruin en in 10-15 minuten, afhankelijk van de dikte, gaar.

Meng jalapeno met bleekselderij, lente-uitjes, peterselie, zout, limoensap en mayonaise en schep om tot een mooie remouladesaus.

5. Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helft met de tomatenketchup. Leg er wat blaadjes sla op, vervolgens een hamburger en als laatste een flinke lepel van de remouladesaus. Eindig met de bovenkant van het broodje

Bron: Proef 5 2014

Ingrediënten

500 g ongekruid varkensgehakt
3 takjes salie
2 tenen knoflook
2 cm verse gember
0,5 theelepel nootmuskaat
3 eetlepels olijfolie
1 groene jalapeno, in dunne ringetjes
1 stengel bleekselderij, in dunne ringetjes
Half bosje lenteuitjes, het wit in ringetjes
Half bosje peterselie, fijngehakt
Het sap van 1 limoen
3 eetlepels mayonaise
4 eetlepels tomatenketchup
Krop sla, de binnenste blaadjes
4 kampioenbroodjes