Broodpuddinkje met appel en kaneel

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 20-30 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Beboter een ondiepe ovenschaal. Snijd het brood in vieren en leg de stukjes dakpansgewijs afgewisseld met de schijfjes appel in de schaal. Verdeel de rest van de boter in kleine vlokjes over het brood.

Stap 2
Klop de suiker met de specerijen, vanillemerg, eieren en melk schuimig met een garde of mixer. Schenk het op het brood in de schaal. Laat het zo een kwartier staan en verwarm ondertussen de oven op 200?C. Duw het brood wat naar onder als het naar boven komt drijven.

Stap 3
Bak de pudding in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en schep dan in schaaltjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 1

Ingrediënten

50 g boter
5 sneetjes rozijnenbrood, zonder korst
1 friszure appel, geschild, in dunne schijfjes
125 g suiker
1/2 tl kaneel
mespunt kruidnagelpoeder
mespunt gemberpoeder
mespunt zout
1 vanillestokje, alleen het merg
2 eieren
5 dl melk

Keukengerei

Ovenschaal Kom Mixer of garde