Bruschetta met pancetta, geroosterde groenten en kruidenricotta

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hapjes
  • 30-60 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Besmeer de sneetjes ciabatta met olijfolie
en bak ze 10-15 minuten in de oven.

Gril de pancetta in 3 minuten aan
beide kanten in een grillpan.

Verdeel de paprikareepjes over een
met bakpapier beklede bakplaat,
bestrooi ze met het venkelzaad en
het paprikapoeder en breng ze op
smaak met zout en peper. Besprenkel
het geheel met olijfolie en bak dit
10 minuten in de oven.

Meng de ricotta met de knoflook en
oregano en breng het mengsel op smaak
met zout en peper.

Besmeer de bruschetta met het
ricottamengsel,
verdeel er de geroosterde
paprika
over en verkruimel hier tot slot
de pancetta overheen.

Ingrediënten

50 g pancetta
100 g ricotta
1 teentje knoflook, geperst
2 takjes oregano, de blaadjes
Halve rode, gele en groene paprika, in reepjes
Halve theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel venkelzaad
4 sneetjes ciabatta
Olijfolie