Caesarsalade met gerookte kipfilet

  • 4 personen
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

We beginnen met de dressing. Voeg drie eetlepels geraspte Parmezaan, vier ansjovisfilets en de knoflook bij elkaar in een vijzel en wrijf deze fijn. Druppel er al roerend langzaam drie eetlepels olijfolie bij tot het een homogene saus wordt. Roer tot slot de cr?me fra?che erdoor. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Bak de kipfilet in een koekenpan met een eetlepel olie even goudbruin en zet deze weg. De kipfilet is al door de Keurslager gegaard. Bak in wat olie ook het brood tot croutons. Bak vervolgens de spekjes krokant in pan met een eetlepel olie.

Snij de kip in dunne plakjes. Meng de sla in een kom met een deel van de dressing en verdeel de sla daarna over diepe borden.

Garneer met de resterende Parmezaan, het gekookte eitje, ansjovis, croutons, de lauwwarme kipfilet en de spekjes.

Druppel er als laatste nog een beetje overgebleven dressing omheen.

Bron: Proef...nr. 2 2010

Ingrediënten

2 stuks gerookte kipfilet
100 g blokjes gerookt spek
2 kropjes Romeinse/bindsla (gewassen en gedroogd)
16 filets van gezouten ansjovis voor de garnering
100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
2 witte boterhammen zonder korst (in blokjes)
4 eitjes (zachtgekookt)
1 eetlepel cr?me fra?che
1 teentje knoflook (geperst)
5 eetlepels goede olijfolie

Keukengerei

Koekenpan,