Cappuccino van pompoen met Ardennerham en sesam

  • 4 personen
  • Tussengerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd in blokjes.

Verwarm de olie in een pan op zacht vuur. Fruit de ui. Voeg daarna de knoflook toe en het vierkruidenpoeder. Roer 1 minuut, voeg dan de pompoen, melk, water en de bouillonblokjes verkruimeld toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen op heel zacht vuur.

Leg ondertussen de plakjes rauwe ham op een met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze in 6 minuten krokant worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Mix de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper en zout.

Klop de room stijf. Schenk de warme soep in kopjes, schep er wat geklopte room op, bestrooi met sesamzaadjes en leg de ham erop.

Bron: Proef 8 2014

Ingrediënten

100 g Ardennerham
1 kastanjepompoen van ongeveer 1 kilo
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
Halve theelepel vierkruidenpoeder
500 ml melk
500 ml water
2 bouillonblokjes
200 ml verse slagroom
Geroosterde sesamzaadjes