Captains dinner

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de kapucijners zonder ze te koken. Bak de spekblokjes in de zonnebloemolie lichtbruin. Bestrooi ze met chilipoeder of paprikapoeder. Pel de uien, snipper ze en voeg de helft ervan bij de spekblokjes. Bak ze even mee.

Stap 2
Bak in een andere pan de plakjes ontbijtspek krokant en schep ze uit de pan. Verhit de boter en bak hierin de rundersaucijsjes en slavinken rondom bruin en gaar in 15 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Stap 3
Schep de afgegoten kapucijners door de gerookte spekblokjes met uien en warm goed door. Serveer dit op een warme schaal. Schik daarop de plakjes ontbijtspek en de gehalveerde rundersaucijsjes en slavinken. Zet de rest van de gesnipperde uitjes en de andere bijgerechten in aparte schaaltjes om de kapucijnerschotel heen op tafel.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 1

Ingrediënten

150 gram magere gerookte spekblokjes
4 plakjes ontbijtspek of katenspek
2 rundersaucijsjes
2 slavinken
1 literblik kapucijners
1 eetl. zonnebloemolie
1 theel. chilipoeder of paprikapoeder
2 uien
50 gram boter
peper en zout
Bijgerechten:
augurken, zilveruitjes, piccalilly, kerstomaatjes, appelmoes

Keukengerei

Kookpan Braadpan