Caribische bonensalade met noten

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Internationaal
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Rooster de cashewnoten in een hete koekenpan goudbruin.

Stap 2
Wrijf een saladeschaal in met een opengesneden teentje knoflook. Snijd de paprika?s zonder de steelaanzet, de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes. Meng de bonen, paprika, ui en rozijnen.

Stap 3
Meng de ingredi?nten voor de dressing. Schep deze door de salade en strooi de noten erover.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 5

Ingrediënten

100 gram cashewnoten
1 teentje knoflook
1 gele paprika
1 rode paprika
400 gram rode bonen (kidneybonen)
2 lente/bosuitjes, in ringetjes
1 eetl. blanke rozijnen
Voor de dressing:
4 eetl. sesam- of arachideolie
2 eetl. citroensap
versgemalen zwarte peper
1 theel. bruine suiker
zout

Keukengerei

Koekenpan Schaal Kommetje