Caribische sat

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Internationaal
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de varkensfricandeau in dobbelstenen. Bestrooi ze met peper, besprenkel ze met citroensap en rum en laat dit minimaal 15 minuten intrekken.

Stap 2
Snipper de ui en de knoflook. Meng alle ingredi?nten voor de pindasaus in een pannetje.

Stap 3
Rijg de vleesblokjes aan barbecuepennen. Rooster de sat? rondom bruin en gaar in ca. 8 minuten.

Stap 4
Verwarm de pindasaus in een pannetje op de barbecue of even op het fornuis.

?

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 5

Ingrediënten

500 gram varkensfricandeau
versgemalen peper
2 eetl. citroensap
1 eetl. rum of whisky
Voor de pindasaus:
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
150 gram pindakaas met stukjes noot
2 dl kokosmelk of santen
1 eetl. sojasaus
1 eetl. bruine suiker
enkele druppels tabasco
2 eetl. citroensap

Keukengerei

Kom Steelpan Spiesen