Carpaccio met caesardressing

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe het geperste teentje knoflook, ansjovis en mosterd in een vijzel en wrijf tot een gladde pasta, voeg citroensap en olijfolie toe en roer er een gladde saus van. Schep de parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zwarte peper.

Stap 2
Verdeel de carpaccio over vier platte borden en leg er een toef waterkers op. Giet er een beetje van de caesardressing over en maal er nog wat peper over. Lekker met vers (af)gebakken focaccia.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2006

Ingrediënten

300 g carpaccio
of 4 porties
1 teentje knoflook, geperst
4 ansjovisfilets
1 tl scherpe mosterd
1 el vers citroensap
3 el olijfolie
2 el Parmezaanse kaas, geraspt of geschaafd
zwarte peper uit de molen
75 g waterkers

Keukengerei

knoflookpers vijzel