Carpaccio met rucola en paddestoelen

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm een droge koekenpan en fruit de knoflook, paddestoelen en peterselie aan. Breng op smaak met peper en zout en verdeel het over 4 kleine glaasjes. Druk goed aan en laat.

Stap 2
Pluk van de rucola de grote harde stelen weg en doe de sla in een kom, giet er vlak voor het serveren de olie en azijn over, wat peper en zout en vermeng goed.

Stap 3
Verdeel de carpaccio over 4 borden en leg er een plukje rucola op. Stort het mini timbaaltje op de sla en bestrooi het bord met geraspte Parmezaanse kaas. Lekker met versgebakken focaccia.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2007

Ingrediënten

300 g carpaccio of 4 porties
1 teentje knoflook, geperst
150 g gemengde paddestoelen, schoongeveegd en fijngehakt
2 takjes peterselie, fijngehakt
peper en zout
1 flinke hand rucola, gewassen en gedroogd
1 el olijfolie
2 tl balsamicoazijn
50 g vers gemalen Parmezaanse kaas

Keukengerei

Koekenpan Kom 4 borrelglaasjes of schaaltjes