Carpaccio van runderlende met rucola en Parmezaanse kaas

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Beleg vier borden met de plakjes runderlende in de vorm van een cirkel. Zorg dat de borden geheel bedekt zijn.

Laat de borden afgedekt met folie op kamertemperatuur buiten de koeling staan.

Was de rucola grondig totdat er geen zand meer aanwezig is. Maak de sla aan met een klein beetje olijfolie.

Haal het folie van de carpaccio af, bestrooi deze met zout en peper.

Besprenkel de carpaccio met de olijfolie en strooi de geraspte Parmezaanse kaas en de rucola er over.

Bron: Proef 3 2011

Ingrediënten

350 g runderlende met een mes in heel dunne plakjes gesneden
1 zakje rucola
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
olijfolie van goede kwaliteit
grof zeezout en peper