Carpaccio

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng de suiker met het zout goed door elkaar en schep de helft hiervan in een niet te groot bakje. Maak er met een lepel vier kuiltjes in en leg in elk kuiltje een eigeel. Dek de eigelen af met de rest van het mengsel. Laat het geheel 75 minuten op kamertemperatuur staan.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de biefstuk rondom bruin en krokant. Haal het vlees uit de pan en bestrooi het met peper, zout en rode chilivlokken. Laat het afkoelen, doe er aluminiumfolie omheen en laat het bevriezen.

Haal het vlees uit de vriezer en snijd er, zodra het kan, dunne plakjes van. Verdeel dit over 4 borden en laat het op kamertemperatuur komen.

Verwarm opnieuw olijfolie in een koekenpan en bak hierin de minichampignons. Blus het geheel af met balsamicoazijn en breng het op smaak met peper en zout.

Besprenkel de carpaccio met olijfolie en breng het verder op smaak met peper en zout. Leg daar de minichampignons bovenop.

Graaf de eidooiers uit het suiker-zoutmengsel en veeg ze voorzichtig schoon. Leg ze tot slot op de champignons.

Bron: Proef 2019

Ingrediënten

- 200 g biefstuk
- 100 g minichampignons
- 1 dl balsamicoazijn
- 4 kleine eitjes
- 200 g suiker
- 200 g zout
- 1 theelepel chilivlokken
- Olijfolie
- Peper en zout