Champignon/ auberginespies met basilicummayonaise

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Bijgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng de olie, rode peper, gembersiroop en knoflook in een aluminium bakje. Voeg de kipkluifjes toe en laat deze minimaal 30 minuten marineren.

Zet het bakje op de barbecue als deze heet is en laat de kip in ongeveer 12 minu- ten gaar worden. Keer regelmatig. Gril de kip nog 2-3 minuten direct op het rooster van de barbecue om een knapperig korstje te krijgen.

Strooi er voor het serveren de peterselie over.

Ingrediënten

12 lange takjes rozemarijn
18 kastanjechampignons
1 aubergine
60 ml olijfolie, extra vergine
Bosje basilicum
3 eetlepels balsamicoazijn
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Halve eetlepel zeezout en vers gemalen zwarte peper
Halve pot mayonaise (250 ml)