Champignonroomsoep met madera en ossentong

  • 5 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in de soeppan en laat de ui, de champignons en het spek bakken tot het spek krokant is. Laat de knoflook en de tijm kort meebakken. Doe de bouillon in de pan, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer. Tot zover kan de soep worden voorbereid.

Stap 2
Snijd de plakjes ossentong in blokjes. Breng de soep opnieuw aan de kook en roer de room en de madera erdoor. Breng de soep zonodig verder op smaak met wat zout en peper. Verdeel de blokjes ossentong over de borden of koppen en schep de kokend hete soep erop.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 9

Ingrediënten

100 g gesneden gekookte
ossentong, in plakken
van circa 3 mm dik gesneden
250 g kastanjechampignons
1 ui
1 teentje knoflook
25 g boter
100 g mager rookspek in blokjes
1 theel. gedroogde tijm
3/4 l kippenbouillon,
zelf getrokken, uit een pot
of van tabletten
2 dl kookroom
1 glaasje madera
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Soeppan Staafmixer