Chocoladedip voor fruit en koek

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breek de chocolade in stukjes en doe ze samen met de slagroom in een steelpannetje. Laat de chocolade langzaam smelten en roer goed door.

Stap 2
Doe de chocoladedip over in een vuurvaste kom en zet hem op een theelichthouder. Je kunt hier ook een fondueset voor gebruiken. Prik al het lekkers aan een fonduevork en doop ze in de chocolade, roer de dip wel af en toe door zodat ie niet aan de bodem gaat klonteren.

Bron: Keurslager Kinderkookboek

Ingrediënten

150 g pure chocolade
150 g melkchocolade
2 dl slagroom
Om te ?dippen?:
alle soorten fruit die je lekker vindt zoals banaan en aardbei, peer en ananas, stukjes cake, lange vingers, biscuit, marshmallows

Keukengerei

Steelpan Vuurvaste kom Theelichthouder