Chocolademousse met vanilleijs

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au-bain-marie. Mix met een mixer de eiwitten stijf totdat
je er pieken van kan trekken. Mix in een andere kom de slagroom met de vanillesuiker luchtig.

Spatel voorzichtig de afgekoelde, maar nog vloeibare chocolade met de slagroom. Spatel daarna de eiwitten erdoor.

Verdeel de mousse over 4 glazen of mooie bakjes. Zet die in de koelkast en
laat ze 6 uur opstijven.

Laat de kersen boven een kom uitlekken op een zeef. Kook ongeveer de helft van het sap in. Verwarm in de andere helft de kersen lauwwarm.

Zet op een bord het glaasje met chocolademousse en het bolletje ijs. Giet over het ijs wat warme sap en lauwwarme kersen.

Bron: Proef 1 2013

Ingrediënten

3 repen Toblerone chocolade
300 ml slagroom
40 g vanillesuiker
3 eieren (alleen de eiwitten)
Amarenakersen (blikje of potje)
4 bolletjes vanilleijs