Chocoladetaart met frambozen

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Smelt de boter langzaam in een pannetje. Verkruimel de biscuit in de keukenmachine en giet de gesmolten boter erbij tot alles goed vermengd is. bekleed de springvorm met bakpapier en druk de koekjesmassa goed tegen de bodem.

Smelt de chocolade au bain marie met 50 ml van de slagroom en laat al roerende een beetje afkoelen. Roer de roomkaas glad met een garde in een grote kom en giet de gesmolten chocolade er bij, klop stevig door. Klop de rest van de slagroom stijf en schep dit door het chocolademengsel. Schep de frambozer er voorzichtig door en stort de hele massa in de springvorm. Dek af met huishoudfolie en laat minstens een hele dag opstijven. U kunt dit recept ook een dag van tevoren maken.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2007

Ingrediënten

100 g boter
200 g biscuit
200 g pure chocolade met tenminste 70 % cacaobestanddelen
250 ml slagroom
200 g mon chou of andere roomkaas
150 g frambozen

Keukengerei

aluminiumfolie huishoudfolie springvorm van 18 cm doorsnede