Chocoladetaart uit een pannetje

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • 30-60 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een vorm (24 cm doorsnee) met bakpapier.
Smelt de boter en de chocolade in een pan met een dikke bodem en voeg de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker toe.
Schep goed door, voeg het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe en roer weer goed door. Zet het vuur uit en roer de eieren erdoor.
Giet het beslag in de vorm en bak 35 minuten in de oven.
Klop ondertussen de slagroom stijf en schep er de chocoladevlokken doorheen.
Laat de taart afkoelen en snijd deze horizontaal doormidden. Besmeer de onderste laag royaal met de slagroom. leg er de bovenste laag weer op en besmeer die met de rest van de slagroom. versier de taart met de aardbeitjes.

Ingrediënten

150 g pure chocolade in stukjes
150 g roomboter
125 g suiker
125 g bruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
250 ml slagroom (ongeklopt)
150 g zelfrijzend bakmeel
handje chocoladevlokken
4 eieren
15 aardbeitjes