Ciabatta met hamsalade

  • 12 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hapjes
  • 0-20 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd 150 g achterham in dikke plakken in kleine blokjes. Hak 100 g gepelde walnoten fijn. Snijd een gewassen appel met rode schil in kleine blokjes en bedruppel die met citroensap om verkleuren te voorkomen. Schep de ham, de noten en de appel door 200 g selderijsalade. Snijd een afgebakken ciabatta in sneetjes, bestrijk ze met een kwastje met olijfolie en laat ze aan twee kanten onder de ovengrill goudbruin kleuren. Beleg de sneetjes met de hamsalade.

Bron: Koken met de Keurslger, 2004, jaargang 18, nr. 10

Ingrediënten

150 gram achterham
100 gram gepelde walnoten
1 appel met rode schil
citroensap
1 ciabatta
200 gram selderijsalade
olijfolie