Cocido met ribbetjes, witte bonen en kool

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng de ribbetjes met de bouillon, knoflook, ui, kruiden en bleekselderij aan de kook en laat ze onafgedekt circa 1 uur zachtjes gaar sudderen. Schep het schuim van de bouillon. Zeef de bouillon en neem het vlees uit de vergiet.

Stap 2
Breng de bouillon opnieuw aan de kook en leg de aardappels erin. Voeg na 5 minuten koken de bonen, kool en vlees toe. Laat alles nog 5 minuten langer sudderen. Schep op elk bord wat ribbetjes en groenten en giet er een flinke lepel bouillon over of geef die apart.

Bron: Koken met de Keurslager nr 02-2007

Ingrediënten

1 kg ribbetjes of krabbetjes
1,5 liter kippenbouillon
2 tenen knoflook
1 ui bestoken met 2 kruidnagels
1 laurierblad
2 takken peterselie
1 steel bleekselderij
2 grote kruimige aardappels, geschild en in blokjes
200 g Spaanse bonen uit pot
250 g witte kool, in reepjes gesneden

Keukengerei

kookpan schuimspaan vergiet