Coquilles met spek, venkel en pernodsaus
- 4 personen
- Vrij makkelijk
- Voorgerecht
- 20-30 minuten
Omwikkel de coquilles met het ontbijt? spek en bewaar in de koelkast.
Blancheer de venkel kort in kokend water. Kook de wijn en Pernod met de ui, laurier en peperkorrels in tot de helft. Zeef het mengsel en voeg de room toe. Laat verder inkoken tot sausdikte en monteer op het laatst de saus met de boter.
Bestrijk de coquilles met wat kruidenolie en gril ze aan alle kanten in een grillpan. Houd warm in aluminiumfolie.
Roerbak de venkel kort in wat roomboter. Verdeel de venkel over 4 schelpen, leg er de coquilles op en schenk er wat saus omheen.
8 plakjes ontbijtspek
8 coquilles
1 venkelknol, in dunne ringen/plakjes
Groene kruidenolie
2 dl witte wijn
1/3 wijnglas Pernod
Halve ui, gesnipperd
1 laurierblad
6 peperkorrels
1,5 dl room
75 g koude boter, in blokjes