Cordon allegro met prei in Spaanse vinaigrette

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Snijd het donkere groen en de wortels van de prei af en snijd de stelen doormidden. Was ze zorgvuldig en kook ze in circa 10 minuten gaar. Spoel ze koud af en laat ze uitlekken en afkoelen.

Stap 2
Doe alle ingredi?nten voor de vinaigrette in de kom van de keukenmachine en maal tot een grove saus. Proef en breng op smaak met peper en zout. Snijd de prei over de lengte in en leg ze in een ondiepe schaal. Giet de vinaigrette erover. Zet weg tot later gebruik.

Stap 3
Verwarm de boter in een koekenpan en bak het vlees om en om in circa 15 minuten gaar en bruin. Garneer de prei met grof gehakt ei en serveer met de cordon allegro.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 6

Ingrediënten

4 x Cordon allegro
10 dunne preistelen
1 ei, hardgekookt
2 el vloeibare boter
Voor de vinaigrette:

2 kleine augurken, in stukjes
1/2 rode paprika, geschild en in stukjes
1/2 groene paprika, geschild en in stukjes
1 sjalotje, in stukjes
2?el gehakte peterselie
1 tl scherpe mosterd
2 el rode wijnazijn
6 el extra vergine olijfolie
zout en peper

Keukengerei

Kookpan Keukenmachine Schaal Koekenpan