Cote de boeuf

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

1. Verwarm de barbecue.

2. Wrijf het vlees in met olijfolie en bestrooi het met het zeezout.

3. Meng de ingredienten voor de boter en laat het geheel even intrekken.

4. Leg het vlees op de barbecue en bak het twee keer 2 minuten per kant.

5. Haal de cote de boeufs van de barbecue en laat ze even rusten in aluminiumfolie. De temperatuur loopt dan nog wat op.

6. Serveer het vlees met de citrusboter.

Bron: Proef 2017

Ingrediënten

- 2 cote de boeufs a 1 kilo (4 cm dik)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels grof zeezout
- Voor de boter
- 150 g gezouten boter
- Rasp van 1 sinaasappel
- Rasp van 1 citroen
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- 2 eetlepel citroensap
- 2 theelepels gemalen chilipeper
- 2 theelepels komijnpoeder
- Bosje fijngehakte peterselie