Cotelette Normande

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Frans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de varkenslapjes zo in dat ze gevuld kunnen worden (of vraag de Keurslager dit te doen). Week de appeltjes zo mogelijk een paar uur in het appelsap (of overgiet ze met het appelsap en zet ze 4 minutenop 500 Watt in de magnetron). Laat de appelplakjes uitlekken en vang het weekvocht op. Verpak de grof gehakte appeltjes in de plakjes rauwe ham en stop ze voorzichtig in de filetlapjes. Prik ze met houten prikkers dicht.

Stap 2
Verhit de boter in een grote koekenpan en braad de gevulde varkenslapjes op halfhoog vuur rondom bruin. Bestrooi ze met wat zout en peper. Blus af met het appelsap waarin de appeltjes geweekt zijn, voeg desgewenst een extra scheut appelsap toe en laat met het deksel op de pan op laag vuur in ca. 20 minuten gaar stoven. Keer ze in die tijd een keer om. Neem de lapjes uit de pan en houd ze afgedekt warm. Draai het vuur hoog en laat het stoofvocht met de tijm inkoken tot er nog een paar lepels in de pan over zijn. Roer de cr?me fra?che en de mosterd door het vocht en breng de saus zonodig verder op smaak?met wat zout en peper. Laat de filetlapjes nog kort in de saus doorwarmen. Lekker met aardappelpuree, rijst of pasta en groenten naar keuze.

Bron: Koken met Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 1

Ingrediënten

4 filetlapjes van circa 150 gram per stuk
4 plakjes rauwe ham
ca. 50 gram gedroogde appeltjes
1 glas appelsap
50 gram braadboter
zout en versgemalen peper
snufje verse of gedroogde tijm
1 bekertje cr?me fra?che
2 theel. mosterd
2 theel. vleesbouillonpoeder

Keukengerei

Kom Vergiet Braadpan