Couscoussalade met geitenkaas en amandelen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de ovengrill voor. Schenk de kokende bouillon op de couscous in een kom en roer even door. Laat 6 minuten wellen en roer los met een vork of wrijf los tussen schone handen. Laat verder afkoelen. Leg de tomaten met het snijvlak naar boven op een bakplaat en bestrooi met zout en peper en giet de olijfolie erover. Rooster ze circa 3 minuten onder de grill. Schep de couscous om met de amandelen, kruiden, geitenkaas en tomaten met aanhangende jus en breng verder op smaak met zout, peper wat olijfolie en een paar druppels citroensap.

Bron: KmdK, 04-2008

Ingrediënten

300 g instant couscous
500 ml kokende kippenbouillon van tablet
100 g amandelen zonder vlies, lichtbruin geroosterd
250 g kleine trostomaten, gehalveerd
3 el olijfolie
zout en versgemalen peper
handje gemengde verse kruiden zoals platte peterselie, basilicum en koriander
100 g zachte geitenkaas
citroensap

Keukengerei

Kom